Moet Real Madrid nog oppassen?

Moet Real Madrid nog oppassen?

Door met 1-4 te winnen bij Celta de Vigo kwam Real Madrid woensdagavond op het randje van de landstitel. Op bezoek bij Málaga volstaat zondag een puntje voor het kampioenschap. Aan de Spaanse zuidkust wacht een middenmoter met niets bijzonders om voor te spelen. Toch moet de formatie van Zinédine Zidane niet denken dat het al binnen is: zes weken geleden ging FC Barcelona namelijk nog in La Rosaleda de boot in. ELF duikt in het verleden tussen de beide clubs bij thuiswedstrijden van Málaga en komt achter allerlei scenario's.

Málaga 1-1 Real Madrid(21-02-2016) Hoewel een herhaling van deze uitslag aanstaande zondag voor lachende gezichten bij de Koninklijke zal zorgen, zal er in de hoofdstad weinig vrolijk worden teruggedacht aan het laatste onderlinge treffen in de strandstad. Cristiano Ronaldo bracht de ploeg na ruim een halfuur koppend aan de leiding, maar enkele minuten later faalde de Portugees vanaf elf meter. Na rust knokte de thuisploeg zich warempel terug in de partij en kwam langszij door Raúl Albentosa, een huurling van Derby County. De puntendeling betekende de facto het einde van de titelkansen van de ploeg van Zidane.

Málaga 3-2 Real Madrid(22-12-2012) Real kan dit weekend dus kampioen worden, maar dit was de laatste keer dat de ploeg als titelhouder afzakte naar het zuiden. Manuel Pellegrini, die op weinig chique wijze de deur werd gewezen in het Bérnabeu, haalde die dag zijn gram. Isco speelde toen nog in het blauw en zette zijn ploeg op voorsprong, waarna twee treffers van good old Roque Santa Cruz, die nota bene op de bank begon, de punten in veilige haven brachten. Málaga zou de kwartfinale van de Champions League halen, maar daarmee was het wel uit met de pret: de UEFA stond ze niet toe om opnieuw op Europees avontuur te gaan omdat de financiën nergens op leken.Geplaatst op 18 mei 2017 om 16:16

Nieuws over Real Madrid

Reacties

  • Reageren op dit nieuwsbericht is niet (meer) mogelijk.