United legt zwak Ajax over de knie in finale

Door Voetbalcentraal, wednesday 2017-05-24 23:30:00

AFGELOPEN! Manchester United wint de Europa League door een 0-2 overwinning op Ajax. De Amsterdammers konden geen vuist maken tegen de Engelse defensie en gaan terecht onderuit in de finale. Benieuwd hoe de voetbalwereld reageert op de verloren finale van Ajax? Klik dan hier voor het liveblog van de eerste uren na de finale.

88'
Het lijkt nu echt over en uit voor Ajax. Lingard verprutst nog even een uitgelezen mogelijkheid om de 3-0 binnen te schieten.

81'
Frenkie de Jong moet de laatste tien minuten extra schwung in de ploeg brengen.

73' Dit leek dé kans voor Ajax om de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Ziyech schiet de vrije trap vanaf randje zestien echter in de muur.

62' Kasper Dolberg gaat naar de kant. David Neres is zijn vervanger.

Mkhitaryan maakt zijn land trots.

49' DOELPUNT MANCHESTER UNITED!
Een horrorstart voor Ajax. Henrikh Mkhitaryan doet het voor de Red Devils. 0-2.

De fans hebben er nog vertrouwen in!

46'
We zijn weer onderweg in Stockholm! Laten we hopen op een betere tweede helft.

Het staat er echt...

RUST! Ajax kent een slordige eerste helft en moet het hebben van een paar kansjes via Bertrand Traoré.

43'
Op slag van rust komt Ajax nog even erg goed weg. Davinson Sánchez neemt erg veel risico op eigen helft. Gelukkig voor Ajax loopt het met een sisser af.

38'
Ajax knokt zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Een goede slalom van opnieuw Traoré strandt uiteindelijk door goed ingrijpen van Smalling.

33'
Het schotje van Traoré is nog altijd het enige wapenfeit van de Amsterdammers. Het ziet er niet best uit voor de ploeg van Peter Bosz.

23'
Ajax staat voor een hels karwei. Manchester United lijkt defensief solide.

18' DOELPUNT MANCHESTER UNITED! Een schot van Paul Pogba wordt van richting veranderd en belandt in het doel van Onana.