Is Berghuis nog wel haalbaar voor Feyenoord?

Is Berghuis nog wel haalbaar voor Feyenoord?

Feyenoord-supporters zagen zondag op de Open Dag verschillende aankopen uit de helikopter stappen, maar Steven Berghuis zat daar niet bij. Martin van Geel probeert de rechtsbuiten naar Rotterdam te halen, maar moest dit weekend een tegenvaller verwerken. Berghuis gaat ineens scoren voor Watford.

Veel indruk heeft Berghuis nog niet kunnen maken in het shirt van Watford. The Hornets namen de aanvaller in 2015 voor zes miljoen euro over van AZ, maar waren daarbij vergeten dat Berghuis een buitenspeler is. Omdat coach Quique Sánchez Flores zijn ploeg voornamelijk in 4-4-2 liet opereren, was er niet veel plek voor de Nederlander. Na een seizoen met slechts negen Premier Leaguewedstrijden in de benen, trok Berghuis zijn conclusies en vertrok hij op huurbasis naar Feyenoord. Aangezien hij hier relatief succesvol was, leek een definitief vertrek naar Rotterdam een kwestie van tijd.

De neuzen in Londen zijn echter 180 graden gedraaid. Inmiddels staat de Portugees Marco Silva aan het roer bij de club en de veertigjarige coach laat zijn elftal wél met buitenspelers spelen. De club is in transitie en Berghuis is een van de spelers die daarvan kan profiteren. In de verloren oefenwedstrijd tegen Wimbledon (3-2) was de Nederlander de absolute uitblinker bij Watford. Hij maakte een knap doelpunt én gaf een assist.

Waar een vertrek van Berghuis eerst een zekerheid leek, houdt Silva zich nu op de vlakte over zijn toekomst. “In de voorbereiding bekijk en analyseer ik hoe onze spelers het doen tijdens trainingen en wedstrijden. Daarna neem ik mijn beslissing”, zei de coach na de wedstrijd tegen Wimbledon. De fans zijn stelliger: de Nederlander moet blijven.

Deze fan illustreert het gevoel van de fans in een zeer charmant plaatje. Feyenoord moet wegwezen, is zijn boodschap.

Van een anonieme wisselspeler is Berghuis ineens veranderd in een heuse publiekslieveling. Feyenoord zal ongetwijfeld een poging gaan wagen om de buitenspeler binnen te halen, maar de kans op succes is door de wedstrijd tegen Wimbledon flink geslonken.

Al het Feyenoord nieuws lezen op Feyenoord Centraal?

Geplaatst op 16 juli 2017 om 16:39

Reacties

  • Anoniem (gast) zei op 16 juli 2017 om 17:46 - 0 +

    Lijkt wel of Van Geel aan z'n winterslaap bezig is. Een uitstekende rechterspits en een uitstekende linkerback , beide op CL niveau moeten aangekocht worden. Op Berghuis moet niet meer gewacht worden en Haps is véél te licht. Kom op, aan het werk. Koopjes zijn er op dit niveau niet, dus daar hoef je niet naar te kijken.

  • Anoniem (gast) zei op 17 juli 2017 om 21:31 - 0 +

    natte kaas

  • zegt op 21-07-2017 om 10:52