Duitsland kan titel verdedigen na zege in Noord-Ierland

Door NOS Voetbal, thursday 2017-10-05 22:55:00

In kwalificatiegroep C is nog één speelronde te gaan, maar Duitsland weet zich al zeker van deelname aan het WK voetbal in 2018. De regerend wereldkampioen had tegen 'concurrent' Noord-Ierland aan één punt genoeg om zeker te zijn van poulewinst en daarmee een ticket voor een toernooi in Rusland. De 3-1 uitzege volstond derhalve ruimschoots.'Die Mannschaft' liet er geen gras over groeien op Windsor Park in Belfast. Sebastian Rudy had slechts iets meer dan een minuut nodig om Duitsland naar een voorsprong te schieten. De speler van Bayern München joeg de bal vanaf een meter of 25 in de kruising.Sandro Wagner was kort daarop dicht bij de 2-0, maar hij zag zijn kopbal op de paal belanden. Met een hard en goed geplaatst schot scoorde de aanvallende middenvelder van Hoffenheim in de 21ste minuut alsnog. Joshua Kimmich maakte er vlak voor tijd nog 0-3 van, voordat Josh Magennis in blessuretijd de eer redde voor de thuisploeg, die ondanks de nederlaag als tweede zal eindigen in groep C en zich kan opmaken voor de play-offs.