Feyenoord verliest ook derde duel in Champions League

Door NOS Voetbal, tuesday 2017-10-17 22:37:20

Feyenoord heeft ook zijn derde groepswedstrijd in de Champions League verloren. In de eigen Kuip gingen de Rotterdammers met 2-1 onderuit tegen Sjachtar Donetsk.Feyenoord staat daardoor nog steeds puntloos onderaan in groep F. Feyenoord begon uitstekend, met binnen twee minuten al kansen voor Jean-Paul Boëtius (over) en Nicolai Jørgensen (metertje naast). Enkele minuten later was het toch 1-0: doelman Andrij Pjatov keerde een pegel van Tonny Vilhena en uitblinker Steven Berghuis was er als de kippen bij om van dichtbij raak te koppen.Sjachtar, met vijf Brazilianen in de basis, was razendsnel in de omschakeling en kwam halverwege de eerste helft op 1-1.Na een prachtige dieptepass van Fred had Bernard alle tijd om Jones te omspelen en de bal binnen te schuiven. Direct na rust moest Pjatov twee keer zijn doel uit om de doorgebroken Jørgensen en Sofyan Amrabat van scoren af te houden. Maar de goal viel aan de andere kant.Een vloeiende Sjachtar-aanval werd door Bernard met het hoofd afgerond: 1-2.Feyenoord bleef daarna manmoedig de aanval zoeken, maar Sjachtar gaf geen krimp. Een schot van Jørgensen werd geblokt en Vilhena raakte, in kansrijke positie, de bal helemaal verkeerd.Nadat Jaroslav Rakytskyj zijn tweede gele kaart had gekregen, voerde Feyenoord, met Michiel Kramer als extra spits, de druk nog verder op. Dat leverde een knappe volley van Jens Toornstra en een gevaarlijke kopbal van Kramer op, terwijl Marlos en Taison nog dicht bij de 3-1 voor de Oekraïners waren.