100 keer Robben in de Champions League

Door NOS Voetbal, wednesday 2017-10-18 06:22:25

Arjen Robben staat voor een mooie mijlpaal. Als de 33-jarige aanvaller met Bayern München in actie komt tegen Celtic, betekent dat zijn honderdste optreden in de Champions League. Slechts één Nederlander speelde meer wedstrijden in de Champions League: Clarence Seedorf, die 125 wedstrijden op zijn naam heeft staan.Honderd keer Arjen Robben op het hoogste Europese clubniveau, een overzicht.Zijn debuutRobben speelde zijn eerste Champions League-duel iets meer dan vijftien jaar geleden in het shirt van PSV. Op 2 oktober 2002 kwam hij in de 55ste minuut tegen Borussia Dortmund in het veld voor Leandro do Bomfim. PSV verloor die wedstrijd met 3-1.Zijn eerste goalZijn eerste van 29 goals in de Champions League maakte Robben ook in 2002. Op 30 oktober maakte de aanvaller namens PSV de 3-0 tegen Auxerre, ook de eindstand.Zijn dieptepuntMet Bayern speelt Robben in 2012 zijn tweede Champions League-finale, nota bene tegen een van zijn vorige werkgevers: Chelsea. Ook nog eens in de eigen Allianz-Arena. Na negentig minuten is het 1-1 en in de verlenging mag Robben aanleggen voor een strafschop. Hij mist, waardoor een penaltyreeks noodzakelijk wordt. Robben mag geen penalty meer nemen en Bayern verliest de finale na die strafschoppen.Zijn hoogtepuntHet hoogtepunt volgt een jaar later (2013). Weer staat Bayern in de finale met nu Borussia Dortmund als tegenstander. Wembley is het decor. Bayern wint met 2-1. Robben bereidt de eerste treffer voor en maakt in de slotminuten zelf de winnende.