AZ klimt naar tweede plek na zege in Venlo

Door NOS Voetbal, sunday 2017-12-03 14:32:04

AZ heeft in Venlo zijn zesde zege op rij geboekt. Het versloeg VVV met 2-0 en nam daarmee de tweede plaats over van Ajax. In een vermakelijke eerste helft speelden beide ploegen op de aanval en ze creëerden ook voldoende kansen. Geen speler had zijn vizier echter op scherp staan, waardoor treffers uitbleven.Torino Hunte en Ralf Seuntjens kregen de beste kansen voor de thuisploeg, maar de eerste schoot tegen doelman Marco Bizot aan en Seuntjens raakte de paal. Thomas Ouwejan was namens AZ drie keer dicht bij een doelpunt.Hij mikte naast na een goede aanval, zag een schot gekeerd worden door keeper Delano van Crooy en vlak voor rust schoot de linksback voorlangs.Wout Weghorst trof wel doel voor AZ, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege duwen van Alireza Jahanbakhsh.Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd rommelig, maar leuk om te zien met kansen voor beide ploegen. De grootste waren voor AZ. Zo misten Weghorst, Seuntjens én Til een strakke voorzet van Jahanbakhsh, die later zelf rakelings naast schoot.Een kwartier voor tijd werd AZ geholpen door een eigen doelpunt van Ralf Seuntjes, die de bal uit een hoekschop in eigen doel kopte. VVV kreeg nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar de net ingevallen Jonathan Opoku kreeg zijn voet niet tegen de bal. Tien minuten later besliste Hatzidiakos de wedstrijd met een hard schot uit de tweede lijn.