Manchester United klopt WBA, Liverpool eenvoudig langs Bournemouth

Door NOS Voetbal, sunday 2017-12-17 17:56:38

Manchester United heeft de tweede plaats in de Premier League met succes verdedigd. De uitwedstrijd tegen nummer 19 West Bromwich Albion leverde de ploeg van trainer José Mourinho een kleine zege op: 2-1.Romelu Lukaku kopte de bezoekers na een half uur op voorsprong en Jesse Lingard maakte er niet veel later met een van richting veranderd schot 2-0 van.Na rust tikte Gareth Barry de aansluitingstreffer binnen, waarna WBA ook nog een paar goede kansen kreeg op de gelijkmaker, Manchester United hield echter stand. Elf punten achterstandUnited kwam op de ranglijst op 41 punten uit 18 wedstrijden, met een achterstand van 11 punten op koploper Manchester City. Chelsea is de nummer drie met 38 punten en Liverpool staat vierde met 34 punten, één punt voor nummer vijf Arsenal.Liverpool pakte zondag na twee teleurstellende remises weer drie punten. De ploeg van coach Jürgen Klopp won uit met 4-0 van Bournemouth. Philippe Coutinho, Dejan Lovren en Mohamed Salah scoorden voor rust en na de pauze was ook Roberto Firmino nog trefzeker. Bij Bournemouth was verdediger Nathan Aké basisspeler. Georginio Wijnaldum speelde bij Liverpool eveneens de hele wedstrijd mee.