Ten Hag begint bij Ajax met winst en gelijkspel

Door NOS Voetbal, saturday 2018-01-13 18:08:42

Trainer Erik ten Hag is met wisselend succes begonnen aan zijn dienstverband bij Ajax. In de eerste twee duels onder zijn leiding boekten de Amsterdammers een zege en een gelijkspel.Tijdens het trainingskamp in het Portugese Lagos werkte Ajax op zaterdag twee oefenwedstrijden af. Van het Deense Lyngby BK werd met 5-1 gewonnen, tegen het Duitse MSV Duisburg werd het 1-1.In het eerste duel, waarin de kersverse aankoop Nicolás Tagliafico zijn officieuze debuut maakte, was het Hakim Ziyech die op fraaie wijze al snel de score opende.Enkele minuten later verdubbelde Donny van de Beek de voorsprong door attent te reageren nadat Lyngby-doelman Mikkel Andersen een inzet van Justin Kluivert had gepareerd.Na de 2-1 van Costa Ricaan Mayron George maakte Klaas-Jan Huntelaar er vlak voor rust nog 3-1 van. Nadat Lyngby in de tweede helft een strafschop had gemist wisten Ziyech en Van de Beek nogmaals te scoren.Het duel met de Duitsers werd gespeeld met een compleet ander elftal. Een van de namen was Deyovaisio Zeefuik, die na 22 minuten spelen ongelukkig de bal achter doelman Kostas Lamprou werkte.In de eerste helft was er nog meer ellende voor Ajax. Maximilian Wöber, die in het eerste duel al een kwartier had meegedaan en net op de weg terug was een knieblessure, moest geblesseerd van het veld.Ook in deze wedstrijd kregen de Ajacieden een strafschop tegen en ook deze ging er niet in. Lamprou keerde de inzet en zag vier minuten later Kaj Sierhuis aan de andere kant gelijk maken.