Leganés knikkert Real Madrid uit bekertoernooi

Door NOS Voetbal, wednesday 2018-01-24 23:23:41

Real Madrid is verrassend uitgeschakeld in het Spaanse bekertoernooi. Na de 1-0 zege bij Leganés verloor Real in eigen stadion met 2-1 van het kleine Madrileense broertje.Het in de competitie al zo zwak presterende Real Madrid verdedigde een 1-0 uitzege op Leganés. In Bernabeú zorgde de ploeg van Nordin Amrabat voor een enorme stunt door met 2-1 te winnen. Daarmee plaatste Leganés zich voor het eerst voor de laatste vier. De bezoekers kwamen op voorsprong door een schot in de bovenhoek van Javier Eraso. Nadat Karim Benzema na rust voor de 1-1 zorgde leek er niets aan de hand voor Real, maar dat was buiten de Braziliaan Gabriel gerekend. Die zette Leganés acht minuten later weer op voorsprong.In het resterende half uur bleven de bezoekers redelijk eenvoudig overeind, al miste Benzema in de slotfase nog wel een grote kans op de gelijkmaker. Eerder op de avond voorkwam Valencia ternauwernood een blamage. Na de 2-1 thuiszege en de 1-2 nederlaag bij Deportivo Alavés was Valencia de betere bij de strafschoppenserie (3-2). Alavés kwam een kwartier voor tijd via Barcelona-huurling Munir El Haddadi, die vorig jaar nog verhuurd werd aan Valencia, op 1-0. Vijf minuten later tekende de net ingevallen Santi Mina met zijn tweede balcontact voor de gelijkmaker. Rubén Sobrino maakte er laat 2-1 van en zorgde zo voor een verlenging, waarin niet meer werd gescoord. In de strafschoppenserie stopte doelman Jaume van Valencia de penalty's van Alfonso Pedraza en Hernán Pérez.HalvefinalistenDinsdag plaatste Sevilla zich ook voor de halve finales door Atlético Madrid in eigen stadion met 3-1 te verslaan. Het eerste duel tussen beide clubs eindigde ook al in een zege voor Sevilla: 2-1De laatste halvefinalist komt uit het duel tussen stadgenoten Barcelona en Espanyol. Espanyol won het eerste duel met 1-0. Coupe de France: Depay, Tete en TraoréIn Frankrijk stond met AS Monaco-Olympique Lyonnais een heuse kraker op het programma in de Coupe de France. Memphis Depay, Kenny Tete en Bertrand Traoré stonden alle drie voor het eerst in weken in de basis en hadden een groot aandeel in de 3-2 zege. Daardoor plaatst Lyon zich voor de laatste zestien van het Franse bekertoernooi.Met name Traoré, terug na een knieblessure, liet zich gelden. Nadat Stevan Jovetic na 13 minuten de score geopend had voor Monaco, tekende Traoré op aangeven van Tete met een fijne dropkick voor de gelijkmaker.Bij de 2-1 bezorgde Traoré de bal bij Depay, die de lat trof. Uit de rebound belandde de bal bij Mariano Díaz, die dan weer via Djibril Sidibé doel trof. De Burkinees had met een loepzuivere voorzet ook een groot aandeel in de 1-3 van Díaz. Monaco kwam via Rony Lopes nog terug tot 2-3, maar daar bleef het bij.Thuram scoort tegen PSGOok Paris Saint-Germain bereikte de laatste zestien van het Franse bekertoernooi. Zonder Neymar (dijbeenblessure) en Kylian Mbappé (lichte hersenschudding) won de miljoenenformatie met 4-2 van Guingamp.Toch stonden er ook bij de bezoekers klinkende namen op het veld. Zoals die van Marcus Thuram, die in de eerste helft een strafschop benutte voor de bezoekers. Marcus Thuram is de zoon van wereld- en Europees kampioen Lilian Thuram.Taça da Liga: Dost en Ruiz naar finaleIn de Portugese topper tussen FC Porto en Sporting Portugal in de halve finales van de Ligabeker kwam Bas Dost in de reguliere speeltijd niet tot scoren. Dat deed hij wel in de na de 0-0 noodzakelijk geworden strafschoppenserie (4-3).In de strafschoppenserie lieten zowel Iker Casillas (Porto) als Rui Patricio (Sporting) zich van hun beste kan zien. Rui Patricio stopte de inzetten van Héctor Herrera, Vincent Aboubakar en Yacine Brahimi, maar Casillas had ook twee keer een antwoord op de inzetten Sebastian Coates en William Carvalho.Omdat Bryan Ruíz niet faalde van elf meter, mogen Dost en zijn ploeggenoten zich opmaken voor de finale. Veel tijd hebben ze daar overigens niet voor: de finale tegen Vitoria Setubal is aankomende zondag al.