SC Heerenveen doet Feyenoord nog meer pijn

Door Voetbalcentraal, friday 2009-01-16 22:23:46

SC Heerenveen heeft Feyenoord met 3-1 verslagen. De Friezen hadden bij rust al een voorsprong genomen en bouwden die in de tweede helft verder uit. Feyenoord speelde niet slecht, maar kon geen kansen creëren om de tegenstander pijn te doen. SC Heerenveen deed dat wel en won uiteindelijk de wedstrijd. [huge1] Al vroeg in de wedstrijd opende de thuisploeg de score. Kristian Bak Nielsen stond helemaal vrij en kon inkoppen. Roy Makaay bezorgde zijn club de gelijkmaker, maar Daniel Pranjic kon Timmer daarna eenvoudig passeren. Arnar Smarason bepaalde in de tweede helft de eindstand op 3-1. Al na vier minuten kwam Heerenveen op een 1-0 voorsprong, Bak Nielsen kopte uit een corner knap binnen. Na een mooie aanval van Feyenoord schoot Roy Makaay even later over. [huge2] Daarna bleef het duel in balans. SC Heerenveen kreeg de grootste kans. Pranjic kwam voor de goal, maar Tiendalli wist met een mooie actie de bal weg te werken. Biseswar trof met een mooi schot de lat. In de 30e minuut had Slory een grote kans om de 1-1 op het scorebord te zetten, maar hij wist de bal er voor open doel er niet in te krijgen. In de 39e minuut viel toch de gelijkmaker. Na een mooie pass van Van Bronckhorst nam Makaay de bal mooi aan en schoot het leer daarna snoeihard in de hoek. Vlak voor de thee kreeg Feyenoord de 2-1 om de oren. Na een sprintduel, dat Pranjic van Lucius won, schoot Pranjic de bal het doel in. Daarna floot Bas Nijhuis voor de rust. [huge3] In de tweede helft was SC Heerenveen de betere partij. Na een mooie actie schoot Beerens de bal op de vuisten van Henk Timmer, in de rebound wist Elm de bal niet in het doel te werken. Na de grote kans van Beerens kreeg ook Kalou een grote kans, maar de Ivoriaan wist de bal niet af te maken. Feyenoord zette aan en kreeg weer moed om de 2-2 te maken. De ingevallen Bruins was er dichtbij, maar Vandenbussche kon zijn inzet parreren. Helaas voor de Rotterdammers besliste SC Heerenveen het duel. Een voorzet van Beerens belandde bij de tweede paal, waar de ingevallen Smarason binnen kon werken. Door deze overwinning stijgt SC Heerenveen voorlopig naar de vierde plaats. De ploeg kan nog gelijk in punten komen met NAC Breda en voorbij worden gestreefd door PSV. Feyenoord blijft twaalfde en kan worden ingehaald door Sparta Rotterdam.