NAC Breda wint thuis van SC Heerenveen

Door Voetbalcentraal, saturday 2008-09-27 23:11:48

NAC Breda heeft SC Heerenveen met 4-2 verslagen. Bij rust was de stand al 4-1 in het voordeel van de Bredanaars. Matthew Amoah scoorde twee keer en had een assist in huis. Anthony Lurling en Martijn Reuser waren verantwoordelijk voor de andere treffers. Michael Dingsdag en Daniel Pranjic scoorden namens SC Heerenveen. Het begin van beide ploegen was veelbelovend. Matthew Amoah liet zich direct zien en ook Tarik Elyounoussi werd bijna gevaarlijk. Na een kwartier spelen nam NAC Breda de leiding. Martijn Reuser schoot de bal van ver buiten de zestien meter in de bovenhoek alvorens naar de supporters uit Prinsenbeek en omstreken te rennen: 1-0. Pogingen van Vayrynen en Sibon liepen op niets uit. Een mogelijkheid voor Anthony Lurling wel. Na een pass van Matthew Amoah rondde de buitenspeler de bal af en zette NAC Breda op een 2-0 voorsprong. Vijf minuten later was de spanning alweer terug in het duel. Een voorzet van Mika Vayrynen werd door Michael Dingsdag binnengewerkt waardoor het 2-1 werd. Binnen vijf minuten werd er vervolgens twee keer gescoord. Beide keren was het Amoah die het net wist te vinden. Eerst na een pass van Martijn Reuser en vervolgens via een schot. Na een mooie eerste helft stond NAC Breda met 4-1 voor tegen SC Heerenveen. [huge1] Na rust probeerde de Friezen om de achterstand te verkleinen. Na een uur spelen kreeg de ploeg een strafschop. Csaba Feher beroerde de bal met zijn hand. Daniel Pranjic benutte het buitenkansje en schoot zijn ploeg terug in de race. Jonas Kolkka kreeg namens NAC Breda de beste kans op nog een doelpunt, Mika Vayrynen was dichtbij een treffer namens SC Heerenveen. De laatste mogelijkheid was voor de Braziliaan Paulo Henrique maar ook zijn bal trof geen doel waardoor het duel eindigde in een 4-2 overwinning voor de thuisploeg.