NEC hard onderuit bij FC Den Bosch

Door NOS Voetbal, friday 2017-09-08 22:18:12

NEC is vrijdagavond tegen zijn eerste nederlaag aangelopen in de Jupiler League. De degradant verloor op bezoek bij hekkensluiter FC Den Bosch met duidelijke cijfers: 3-0. Dennis Kaars opende na twintig minuten spelen de score en Niek Vossebelt verdubbelde even later de marge door de bal achter doelman Joshua Smits te koppen. In de tweede helft probeerde NEC het wel, maar het kon FC Den Bosch nauwelijks in verlegenheid brengen. Enkele minuten voor tijd maakte Muhammed Mert er zelfs 3-0 van. In blessuretijd miste NEC'er Arnaut Groeneveld nog een strafschop. FC Oss en MVV winnen FC Oss gaat aan de leiding na een 3-1 thuiszege op FC Dordrecht. Fatih Kamaci, Richard van der Venne en opnieuw Kamaci maakten de openingstreffer van Denis Mahmudov ongedaan. Dordt-verdediger Cendrino Misidjan kreeg bij een 1-1 stand rood. Ook MVV heeft, na een 2-1 overwinning bij De Graafschap, tien punten uit vier duels. Het duel werd in de eerste helft tijdelijk stilgelegd wegens het gooien van vuurwerk door Maastrichtse fans.Jong Ajax, dat op negen punten staat, kan maandag de koppositie weer overnemen. De Amsterdammers ontvangen dan RKC Waalwijk.Overige uitslagen:Almere City FC - Helmond Sport 3-1FC Eindhoven - Jong PSV 1-2FC Emmen - Fortuna Sittard 0-0Go Ahead Eagles - FC Volendam 1-1