FC Utrecht pakt winst na gedwongen rustperiode

Door Voetbalcentraal, sunday 2009-08-30 10:17:41

FC Utrecht heeft van de noodgedwongen week rust die het kreeg na het aflassen van het duel tegen NEC weinig last gehad. De Domstedelingen pakten de draad weer op en versloegen zaterdagavond Sparta Rotterdam op eigen veld. Utrecht begon sterk aan de wedstrijd en kon al binnen de kortste keren de eerste kansen bijschrijven. Jacob Mulenga had de 1-0 voor de Utrechtenaren op de schoen, maar knikkerde de bal over de lat. Een poging van Dries Mertens bleef eveneens zonder resultaat. Aleksander Seliga, de keeper van de Rotterdammers, wist echter lange tijd zijn doel schoon te houden. Net als in de wedstrijd tegen Ajax waarin hij de uitblinker was. Zowel Gregor van Dijk en Ricky van Wolsfwinkel konden Seliga niet passeren. Pas in de tweede helft wist Utrecht de 0-0 van het scorebord af te krijgen. Een inzet van Mertens werd gekraakt, maar niet weggewerkt. Dat stelde Jacob Lensky in staat om de bal achter de Sparta-doelman te werken. In de 80ste minuut besliste de thuisploeg het duel. Richard Liesveld, de scheidsrechter, gaf een strafschop die door specialist Van Dijk loepzuiver werd ingeknald. Daardoor staan de Domstedelingen nu op tien punten en Sparta op zes.