Ronaldo schiet Real naar zege, Bosz verliest op Wembley

Door NOS Voetbal, wednesday 2017-09-13 22:39:52

Geen droomdebuut op Wembley voor Peter Bosz in de Champions League. Hij verloor met Dortmund met 3-1 van Tottenham Hotspur. Titelverdediger Real Madrid hoefde zich in dezelfde poule niet bovenmatig in te spannen om Apoel Nicosia te kloppen, 3-0.DoelpuntenmachineCristiano Ronaldo ging door waar hij vorig seizoen eindigde. Al na twaalf minuten had de Portugees zijn 106de Champions League-doelpunt gemaakt. Gareth Bale was de aangever. Apoel-keeper Boy Waterman moest vlak na de rust weer vissen. Ronaldo mocht na een handsbal aanleggen voor een penalty en maakte zijn tweede van de wedstrijd.Nummer drie van Real was een fraaie: verdediger Sergio Ramos zette zelf een aanval op die hij afrondde met een omhaal. Tottenham Hotspur tegen Borussia Dortmund kende een vlammende start. Al na kwartier was er drie keer gescoord. Son-Heung Min maakte na vier minuten de 1-0 voor de Spurs. Kane slaat toeDe gelijkmaker door een schot van afstand van Andriy Jarmolenko was prachtig en Harry Kane zette Tottenham opnieuw op voorsprong.Tien minuten na rust maakte Pierre-Emerick Aubameyang de gelijkmaker namens de Duitsers, maar de arbiter keurde het doelpunt onterecht af wegens buitenspel. In plaats van 2-2 werd het in de zestigste minuut 3-1. Harry Kane, weer hij, knalde raak.Rood VertonghenIn de blessuretijd kreeg oud-Ajacied Jan Vertonghen zijn tweede gele kaart nadat hij Dortmund-invaller Mario Götze met zijn arm in het gezicht raakte.