Valencia verliest bekerconfrontatie van Deportivo

Door Voetbalcentraal, wednesday 2010-01-06 22:55:48

Deportivo La Coruña heeft een grote stap gezet in de Copa del Rey. Op bezoek bij Valencia werd er gewonnen en daarmee is er een grote stap gezet naar de laatste acht van het Spaanse bekertoernooi. Racing Satander won op bezoek bij Alcorcón en heeft de beste papieren voor de return. Villareal speelde gelijk op bezoek bij Celta de Vigo. Valencia-Deportivo la Coruña 1-2 Hedwiges Maduro begon in het basiselftal van Valencia. Het duel kwam in de tweede helft tot leven. Vlak na rust namen de bezoekers de leiding. Andrés Guardado was trefzeker: 0-1. Een aantal minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Álvarez rondde een fraaie aanval af: 0-2. Een kwartier voor tijd deed David Silva wat terug met een hakbal, maar de overwinning voor de bezoekers kwam niet meer in gevaar: 1-2. Alcorcón-Racing Santander 2-3 Alcorcón stuntte in de vorige ronde door Real Madrid uit te schakelen. Het lijkt daarbij te blijven. Na een half uur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong via Christian Fernández. Vlak na rust verdubbelde Alexandre Geijo de voorsprong: 0-2. Na een uur spelen zorgde Iñigo López voor de aansluitingstreffer, maar een paar minuten later was Racing wederom trefzeker. José Moratón zorgde voor de 3-1 voorsprong. In de 87e minuut zorgde Borja Gómez nog voor de 2-3, maar daar bleef het blij. Celta de Vigo-Villarreal 1-1 Na twaalf minuten spelen namen de bezoekers de leiding. Giuseppe Rossi rondde een pass van Cani beheerst af: 0-1. Vlak voor rust kopte Arthuro de gelijkmaker binnen: 1-1. Beide ploegen hadden nog kansen op een treffer, maar er werd niet meer gescoord.