FC Twente verspeelt wederom punten, nu bij Groningen

Door Voetbalcentraal, sunday 2010-01-24 15:50:06

FC Twente heeft wederom punten verspeeld in de Eredivisie. Nadat het vorige week al niet wist te winnen van FC Utrecht, speelde het vandaag gelijk bij FC Groningen en daar mocht het niet over mopperen. FC Groningen kon geen beroep doen op Theo Lucius en Koen van der Laak. Hierdoor begon Ajax-huurling Daley Blind voor het eerst in de basis. Oluwafemi Ajilore nam de plaats over van Van der Laak. FC Twente miste Wout Brama wegens een schorsing en Ronnie Stam wegens blessureleed. Theo Janssen is nog steeds geschorst. Hierdoor schoof Douglas door naar het middenveld en begonnen Nicky Kuiper en Slobodan Rajkovic in de basis. Al snel kreeg de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd, maar een fraaie individuele actie van Daley Blind werd niet benut door Bacuna. Aan de andere kant verkeek doelman Luciano zich bijna op de inkomende Nkufo, maar was daarna attent bij een afstandsschot. Na achttien minuten spelen was Danny Holla dichtbij de 1-0, maar op aangeven van Bacuna schoot de middenvelder naast. Granquist waagde het met een aantal afstandsschoten, maar die leverden geen gevaar op voor Boschker. Nkufo probeerde het eens van afstand, maar zijn schot ging voorlangs. Ajilore schoot verrassend op het doel van Twente, maar Boschker verwerkte de bal tot een corner. Matavz was daarna dichtbij de 1-0, maar kon net niet bij een voorzet van Blind. Vlak voor rust kregen de bezoekers de betere kansen. Kuiper zag doelman Luciano uit zijn doel staat, maar zijn schot werd nog net over het doel getikt. Douglas kreeg bij een voorzet van Stoch een open kans op de 0-1, maar kopte naast het doel. Meteen na rust verraste Sankoh bijna Boschker met een voorzet die op doel ging, maar de doelman zat er goed tussen. Matavz was daarna dichtbij de 1-0, maar zijn schot belandde op de paal. Aan de andere kant was Perez gevaarlijk met een afstandsschot, maar Luciano keerde zijn inzet. Matavz draaide na een uur spelen knap weg van zijn tegenstander, maar Ruiz voorkwam een treffer met een sliding. In de kluts was Matavz gevaarlijk bij een corner, maar zijn inzet werd geblokkeerd. Bacuna waagde het met een schot, maar Boschker stond goed opgesteld. Stoch waagde het nog met een schot van afstand, maar die ging ver naast. Door het gelijkspel blijft FC Twente staan op de tweede plaats. De achterstand op koploper PSV bedraagt twee punten. FC Groningen stijgt naar de tiende plaats. Opstellingen: FC Groningen: Luciano; Blind, Sankoh, Granqvist, Stenman; Bacuna, Ajilore, Holla, Lovre (Zonneveld/86); Enevoldsen, Matavz FC Twente: Boschker; Tiendalli, Wisgerhof, Rajkovic, Kuiper; Douglas, Perez (Parker/73), Vujicevic (Rendla/86); Ruiz, N'Kufo, Stoch