Barça ontneemt met zwaarbevochten zege Atlético laatste titelaspiraties

Door NOS Voetbal, saturday 2019-04-06 18:23:55

FC Barcelona heeft met een zwaar bevochten 2-0 zege op naaste belager Atlético Madrid een voorschot op de 26ste landstitel genomen. Het gat tussen de nummer één en twee is nu elf punten. Beide ploegen hebben nog zeven wedstrijden te spelen.Atlético was aanvankelijk niet minder, al waren de kansen wel voor Barça: Jordi Alba trof de paal en Philippe Coutinho stuitte op de uitblinkende doelman Jan Oblak.Nadat Diego Costa in de 29ste minuut uit het veld was gestuurd vanwege vloeken en tieren tegen de scheidsrechter, had Barcelona moeite de numerieke meerderheid uit te buiten. Dat kwam ook omdat Oblak bleef doorgaan met het verrichten van prachtige reddingen.De Sloveense keeper weerhield Lionel Messi tot vier keer toe van de openingstreffer, maar capituleerde uiteindelijk toch na een gekruld schot in de hoek van Luis Suárez. Nog geen minuut later wist ook Messi eindelijk de Atlético-doelman te passeren.Real Madrid herstelde zich enigszins van de midweekse nederlaag tegen Valencia. De Koninklijke versloeg na een moeizame wedstrijd Eibar met 2-1 dankzij twee goals van Karim Benzema.De Madrilenen verloren eerder dit seizoen de uitwedstrijd met 3-0 en hadden het nu op eigen veld wederom lastig met de middenmoter.De geplaagde Gareth Bale leidde de moeizame middag van Real Madrid in - en riep direct de hoon van het Madrileense publiek over zich af - door een reuzenkans om zeep te helpen.Hoofdrol BenzemaNa een afgekeurd doelpunt van Karim Benzema wegens buitenspel was het aan de overkant wel raak. Eibar-aanvaller Marc Cardona rondde een fraaie aanval, waarbij Real veel ruimte weggaf, keurig af.Real Madrid zag na rust opnieuw een treffer van Benzema worden afgekeurd (hij stond weer buitenspel), maar de Fransman kopte na 59 minuten wel raak.Real ging vervolgens op jacht naar de winst en die kwam er ook toen Benzema in de slotfase opnieuw trefzeker was met het hoofd. Eibar was geknakt, waarna de Madrilenen nog een handvol kansen misten.