Sibon loodst Heerenveen naar geflatteerde zege op NEC

Door Voetbalcentraal, friday 2010-03-19 22:38:32

SC Heerenveen heeft belangrijke punten gepakt in de Eredivisie. In eigen huis won het met 4-1 van NEC, mede dankzij twee doelpunten van Gerald Sibon. Hierdoor lijkt de ploeg van Jan Everse zich veilig te hebben gespeeld. NEC blijft steken op de dertiende plaats. Het verschil met nummer zestien Willem II is maar vijf punten. In de eerste minuut kreeg NEC meteen een grote kans na een fout van Daryl Janmaat, maar na een combinatie van Erton Fejzullahu en Björn Vleminckx, maar John Goossens schoot zwak in. Aan de andere kant kreeg Filip Djuricic op aangeven van Oussama Assaidi, maar schoot te zacht om doelman Gabor Babos te passeren. Vervolgens werden de bezoekers sterker en kreeg via Jeffrey Sarpong een uitstekende kans, maar zag doelman Henk Timmer zijn schot verwerken tot hoekschop. Radomski schoot van afstand net naast het doel van Heerenveen. Na 12 minuten spelen nam NEC de leiding. Na een fraaie individuele actie kwam de bal uiteindelijk terecht bij Goossens, die prachtig uithaalde van afstand: 0-1. Drie minuten later kreeg de doelpuntenmaker een geweldige kans op de 0-2, maar faalde oog in oog met Timmer. Fejzullahu kreeg daarna nog een kans, maar schoot naast. De thuisploeg nam daarna de overhand en kreeg kansen via Mika Väyrynen en Oussama Assaidi, maar Väyrynen schoot zwak in en Assaidi naast het doel. Na een half uur spelen kreeg Heerenveen een strafschop toegekend. Na een combinatie tussen Beerens en Djuricic haalde Ramon Zomer de Heerenveen-aanvaller onderuit in het strafschopgebied. Gerald Sibon benutte de strafschop: 1-1. De thuisploeg kreeg vertrouwen na de treffer, maar tot uitgespeelde kansen leidde het niet. Sarpong probeerde het nog van afstand, maar Timmer bracht moeizaam redding. Vayrynen kreeg nog een kans, maar Babos bracht redding. Vlak na rust werd een afstandsschot van Janmaat knap van richting veranderd door Sibon, die zijn schot in het doel zag belanden: 2-1. Meteen na de aftrap werd Vleminckx gevaarlijk, maar Timmer bracht redding. Väyrynen haalde daarna een kopbal van Pothuizen van de lijn. Vleminckx kreeg vervolgens een kopkans, maar wederom voorkwam Timmer een treffer. Rechtsback Janmaat kreeg na een uitstekende rush een kans en probeerde het van afstand, maar zag Babos redding brengen. Beerens kreeg daarna een kans, maar een steekpass van Janmaat werd naast geschoten. Aan de andere kant had Zomer de 1-1 binnen moeten koppen, nadat Timmer er helemaal naast zat, maar de NEC'er kopte naast het doel in vrijstaande positie. Ajax-huurling Sarpong was dichtbij de 2-2, maar zag zijn vrije trap net over het doel gaan van Heerenveen. Heerenveen kreeg na een prima voorzet van invaller Losada een kans, maar de vrijstaande Assaidi schoot over. Een minuut later kreeg de thuisploeg een geweldige kans via een counter en kwam eruit via drie man tegen één van NEC, maar Grindheim verspeelde knullig de bal. NEC was nog dichtbij de 2-2 via Zomer, maar zijn kopbal werd van dichtbij gekeerd door Timmer. Losada kreeg na een solo een kans op de beslissing in de wedstrijd, maar Babos bracht redding. In blessuretijd maakte Sarpong een overtreding op Losada in het strafschopgebied en kreeg een rode kaart. Michel Breuer besliste de wedstrijd met een benutte penalty: 3-1. Samir Fazli maakte nog zijn eerste treffer voor Heerenveen door van dichtbij binnen te tikken: 4-1. Scoreverloop: 0-1 Goossens 12' 1-1 Sibon 31' (strafschop) 2-1 Sibon 50' 3-1 Breuer 90+2' (strafschop) 4-1 Fazli 90+4' Opstellingen: SC Heerenveen: Timmer; Janmaat, Bak Nielsen, Breuer, Popov; Grindheim, Djuricic (Losada/61), Väyrynen (Haglund/75); Beerens, Sibon (Fazli/81), Assaidi NEC: Babos; Burgzorg, Pothuizen, Zomer, Nuytinck; Sibum, Radomski (Ntibazonkiza/72), Sarpong, Goossens; Fejzullahu (Davids/90+1), Vleminckx