FC Twente gaat eervol ten onder op White Hart Lane

Door Voetbalcentraal, wednesday 2010-09-29 23:00:14

In een knotsgekke wedstrijd was het Tottenham Hotspur dat aan het langste eind trok. Onder aanvoering van een uitblinkende Rafael van der Vaart trokken The Spurs de wedstrijd naar zich toe. Een belangrijke rol was weggelegd voor de scheidsrechter. Zowel Tottenham Hotspur als FC Twente begon goed aan de wedstrijd. Langzaam trok de Londense club het initiatief naar zich toe. Via de opkomende Bale werd zij een aantal keer gevaarlijk. Eind eerste helft beging Peter Wisgerhof een overtreding op Peter Crouch waarop van der Vaart vanaf elf meter aan mocht leggen. Met een knappe reflex pakte Nicolay Mihaylov de bal waardoor beide ploegen zonder doelpunten de rust in gingen. In de tweede helft was het Tottenham Hotspur dat furieus begon. Na een sublieme aanname kon van der Vaart de bal in de touwen schieten. Drie minuten daarna kon Roman Pavlyuchenko namens The Spurs andermaal aanleggen vanaf elf meter, na een overtreding van Roberto Rosales. Met 2-0 leek het verzet van FC Twente gebroken maar invaller Nacer Chadli scoorde al snel de aansluitingstreffer. Bij een stand van 2-1 ging de uitblinkende Van der Vaart te hard door op Rosales wat hem zijn tweede gele en dus een rode kaart opleverde. Even leek FC Twente in de wedstrijd te komen maar Pavlyuchenko schoot halverwege de tweede helft opnieuw een strafschop binnen. FC Twente kwam deze klap niet meer te boven. Het doelpunt van Bale tegen het einde van de wedstrijd maakte de pijn alleen maar erger. De scheidsrechter speelden een belangrijke rol in de wedstrijd. Arbiter Terje Hauge gaf makkelijk strafschoppen en zag een elleboog van Tom Huddlestone over het hoofd. Na twee wedstrijden staat FC Twente op een punt.