ADO verliest benefietduel van Legia Warschau

Door Voetbalcentraal, monday 2010-10-11 00:02:16

ADO Den Haag heeft zondag een oefenwedstrijd op bezoek bij Legia Warschau met 1-0 verloren. Het duel stond in het teken van Legia-supporter Wojtek Wisinski, die met een ernstige ziekte kampt en waarvoor geld werd ingezameld. Beide clubs hebben een vriendschapsband, waardoor het duel werd georganiseerd. ADO Den Haag begon goed aan het duel en tweemaal kreeg Dmitri Bulykin een kans op aangeven van Wesley Verhoek, maar de aanvaller wist het net niet te vinden. In de 38e minuut pakte de thuisploeg de leiding, nadat Marcin Komorowsk bij de eerste paal een hoekschop binnenkopte. Na de rust betrad Mitchell Piqué het veld en de verdediger speelde na ruim een jaar blessureleed weer mee in het eerste elftal. Ook maakte tevens goalie Nico Pellatz (foto) zijn debuut voor de residentieclub en maakte een goede indruk. ADO kreeg nog een aantal kansen om de gelijkmaker te maken, maar die kwam er niet meer. In de laatste tien minuten speelde Adam Walenda, een Poolse supporter mee bij ADO en bij Legia een jongen in het doel. Beide supporters hadden bij een veiling het meest geboden en mochten speelminuten maken bij de elftallen. Na het benefietduel overhandigde Bulykin aan Wojtek zijn wedstrijdshirt. Ook overhandigde ADO een cheque van 5000 euro, dat voort kwam uit de opbrengsten van de wedstrijdkaartjes, de collectie, verkochte sjaals en een donatie van de spelersgroep.