Aissati schenkt Vitesse in blessuretijd punt tegen AZ

Door Voetbalcentraal, sunday 2010-11-07 16:37:16

Vitesse heeft op de valreep een punt afgedwongen in de thuiswedstrijd tegen AZ. De kwakkelende Arnhemmers leken lange tijd tegen een nieuwe nederlaag aan te lopen nadat supersub Graziano Pellè aan het begin van de tweede helft doel trof voor de Alkmaarders. In blessuretijd zorgde Ismaïl Aissati echter alsnog voor de verdiende gelijkmaker. De eerste helft in het Gelredome was de moeite van het aankijken niet waard. Zowel Vitesse als AZ wisten nauwelijks een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. De thuisploeg kwam welgeteld eenmaal nog dicht bij de broodnodige openingsgoal, maar de Georgische rechtsback Guram Kashia slaagde er niet in goalie Sergio Romero te verschalken. In het tweede bedrijf brak AZ-spits Pellè al vroeg de ban. De Italiaan tekende met zijn vierde goal in vijf invalbeurten voor de 0-1 voorsprong van de bezoekers. Nadien verzuimden Maarten Martens en Brett Holman om de wedstrijd definitief in het voordeel van het elftal van trainer Gertjan Verbeek te doen kantelen. Vitesse rook hierop zijn kans. Aanvankelijk wisten Wiljan Pluim, Julian Jenner en Slobodan Rajkovic nog niet het Alkmaarse feest te verpesten, maar Ajax-huurling Aissati schoot de Arnhemmers in de slotfase op fraaie wijze toch nog langszij. Scoreverloop: 0-1 Pellè 47' 1-1 Aissati 90' Opstellingen: Vitesse: Room; Kashia, Van der Struijk, Rajkovic Büttner (Caldirola 46'); Jenner (Barazite 81'), Pröpper, Aissati, Matic, Stevanovic; Nilsson (Pluim 33') AZ: Romero; Marcellis, Moisander, Moreno, Klavan; Elm, Wernbloom, Schaars (Viergever 72'); Holman (Sightorssón 83'), Jonathas (Pellè 36'), Martens