PSV mazzelt in bizar duel in De Galgenwaard: 1-2

Door Voetbalcentraal, sunday 2010-11-07 16:57:23

PSV heeft prima zaken gedaan bij FC Utrecht. De Eindhovenaren wonnen dankzij twee doelpunten van Balazs Dzsudszak met 2-1 van de Domstedelingen, die een hele magere wedstrijd speelden. Ondanks een vroege rode kaart voor Jonathan Reis hield PSV stand in Utrecht. De bezoekers begonnen prima aan de wedstrijd. Ola Toivonen had al twee behoorlijke kansen gehad, voordat Balazs Dzsudszak de openingstreffer maakte. De Hongaarse aanvaller schoot de 1-0 binnen, nadat Utrecht-doelman Michel Vorm een kopbal van Toivonen onschadelijk had gemaakt. Jonathan Reis mocht na een halfuur vertrekken, nadat arbiter Jan Wegereef een elleboogstoot had ontdekt in een luchtduel met Alje Schut. Ondanks het feit dat de thuisploeg een man meer had, kon FC Utrecht dat voordeel niet omzetten in meer gevaar voor het doel van PSV. In de tweede helft nam FC Utrecht het initiatief, en kreeg Frank Demouge, die Ricky van Wolfswinkel in de rust had vervangen, na een uur een kopkans. De Domstedelingen speelden flets na het midweekse duel tegen Steaua Boekarest (1-3 verlies) en kregen pas in de slotfase kansen. Het duel leek gespeeld, toen Balazs Dzsudszak vanaf de strafschopstip de 0-2 binnenschoot. Vlak daarvoor had Jacob Lensky het veld verlaten, na een overtreding op Ola Toivonen. Frank Demouge maakte nog een schitterende aansluitingstreffer via een omhaal, maar PSV hield stand in Utrecht. Scoreverloop: 0-1 Dzsudszak ‘25 0-2 Dzsudszak ’75 (penalty) 1-2 Demouge ‘81 Opstellingen: FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Schut, Wuytens, Nesu (’72 Nijholt), Maguire (’60 De Kogel), Silberbauer, Duplan, Lensky, Van Wolfswinkel (’46 Demouge) PSV: Isaksson, Hutchinson, Marcelo, Bouma, Pieters, Engelaar, Afellay (’87 Lens), Bakkal, Toivonen, Dzsudzsák, Reis.