Roda JC wint ruim van VVV-Venlo, Junker trefzeker

Door Voetbalcentraal, tuesday 2010-12-14 21:51:17

De Limburgse derby tegen laagvlieger VVV-Venlo is een makkelijke prooi geworden voor Roda JC. De manschappen van trainer Harm van Veldhoven wonnen het uitduel in Venlo met ruime cijfers: 0-4. Mads Junker had met twee treffers een groot aandeel in de winst. Door de zege komt de ploeg in punten gelijk met AZ. De bezoekers uit Kerkrade begonnen zeer voortvarend met een doelpunt binnen drie minuten. Junker legde de bal terug op de inkomende Willem Janssen, die de keeper het nakijken gaf. Voor VVV-Venlo kreeg Boymans een grote kans maar alleen voor de keeper faalde hij jammerlijk. In plaats van een gelijkmaker verdubbelde Roda JC de marge toen de Belg Delorge zijn landgenoot Begois kansloos liet. Binnen een half uur kon de ploeg van Jan van Dijk alle hoop op een positief resultaat laten varen. Delorge gaf vanaf rechts de bal loepzuiver voor op Junker, die wel raad wist met dit buitenkansje. VVV-Venlo mocht van geluk spreken dat het halverwege slechts 0-3 stond. Zowel Delorge als Janssen wisten knap opgezette aanvallen niet te verzilveren. De Venlonaren kwamen in de tweede helft wat meer onder de druk vandaan omdat Roda JC de teugels liet vieren. De spaarzame kansen die het kreeg werden echter niet benut door de degradatiekandidaat. Tien minuten voor tijd liet Junker nog een keer zijn klasse zien. Hij schudde eerst Patrick Paauwe af en scoorde vervolgens met een fraaie lob. Volkomen verdiend gingen de drie punten mee naar Zuid-Limburg. Scoreverloop: 0-1 Janssen 3' 0-2 Delorge 22' 0-3 Junker 30' 0-4 Junker 80' Opstellingen: VVV-Venlo: Begois; Timisela, Yoshida (De Regt 46'), Paauwe, Fleuren; Musa, Van Kouwen (Josué 62'), Tóth; Nkume (Leemans 46'), Boymans, Uchebo Roda JC: Tyton, De Fauw, Wielaert (Addo 77'), Kah, Hempte; Delorge (Horsten 84'), Vormer, Janssen; Sutchuin Djoum, Hadouir (Huysegems 86'), Junker