Sterker Twente weet niet te winnen van Groningen

Door Voetbalcentraal, sunday 2011-10-23 16:29:32

FC Twente heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. De Tukkers waren sterk, maar moesten uiteindelijk de punten delen met de Trots van het Noorden. Desondanks was FC Twente de bovenliggende partij. Dat betaalde zich na twintig minuten spelen uit. Ola John kwam na binnen en schoot in de korte hoek. Voor keeper Brian van Loo leek de bal houdbaar. Sterker nog, hij had de bal moeten keren. De tweede helft begon spannender. FC Twente leek een penalty te krijgen toen Marc Janko werd vastgehouden door Virgil van Dijk, maar scheidsrechter Reinold Wiedemeijer werkte niet mee. Daarna gingen bij de goal van Michailov de schoten van Kieftenbeld, Anderson er niet in. Invaller Hyun-Yun Suk was wel succesvol. Na een goede actie van spits David Texeira, die vrij kon uithalen, wist keeper Nikolay Mihaylov de bal nog te keren, maar de Chinese huurling van Ajax kreeg de rebound er makkelijk in. In de laatste twintig minuten kon het alle kanten op. Bij beide doelen was er genoeg te beleven. Ola John had de grootste kans op een goal, hij ging alleen op de goal af, maar van Loo kon hij niet passeren. Invaller Nacer Chadli ondervond hetzelfde probleem toen hij alleen op de keeper afging. In de slotfase kregen ook Roberto Rosales, Danny Landzaat en Luuk de Jong kreeg de bal niet in de goal. FC Groningen had nog een grote kans op de overwinning, maar Texeira kopte de bal in buitenspelpositie in de goal. Zo leidt ook FC Twente in navolging van Ajax puntenverlies.