Janssen lacht het laatst in duel met Babel

Door NOS Voetbal, saturday 2017-09-23 20:56:16

Vincent Janssen zit goed op zijn plek in Turkije. Nadat hij vorige week in zijn tweede duel voor Fenerbahçe z'n eerste goal had gemaakt, was de van Tottenham gehuurde Janssen in de verhitte stadsderby met Besiktas weer trefzeker.De spits van Oranje schoot in de 86ste minuut de 2-0 binnen uit een strafschop. De thuisploeg was in de negentiende minuut op voorsprong gekomen door de Braziliaan Giuliano, die ook al een strafschop had benut.Besiktas kwam via een doelpunt van Ryan Babel in de slotfase nog terug tot 2-1, maar de overwinning van Fenerbahçe kwam niet meer in gevaar.Duel kleurt roodBeide clubs uit Istanbul beëindigden de wedstrijd in stadion Sükrü Saraçoglu met negen man. Ricardo Quaresma moest al voor rust bij Besiktas van het veld met twee gele kaarten.De thuisploeg raakte in de eerste helft Luis Neto kwijt met rood. De Portugees had een doorgebroken speler neergehaald. In de slotfase werden ook Atiba Hutchinson (Besiktas) en Ismail Köybasi (Fenerbahçe) weggestuurd. Met elf punten staat 'Fener' voorlopig op de derde plek in Turkije, vlak achter Besiktas (dertien punten).