ADO en Roda openen 2012 met doelpuntrijk gelijkspel

Door Voetbalcentraal, friday 2012-01-20 21:58:28

ADO Den Haag en Roda JC hebben het Eredivisie-voetbaljaar 2012 op een fantastische wijze geopend. In een open duel waar het spel op en neer golfde, met de bijbehorende grote kansen, moeten beide ploegen uiteindelijk genoegen nemen met een punt. De man van de eerste helft was zonder twijfel Wesley Verhoek, eerst vond hij zijn broer John Verhoek wat de voorsprong opleverde voor Den Haag. Even later verspeelde hij de bal knullig waardoor Mads Junker kon profiteren en de 1-1 binnenschoot. Daarna had ADO nog verschillende grote counter mogelijkheden, maar zonder resultaat. Na rust was het spel niet veel anders en uiteindelijk wisten zowel Charlton Vicento en Sanharib Malki zich nog twee keer op het scorebord te plaatsen. Door het gelijkspel klimt ADO naar plek tien, Roda JC blijft een plek hoger. Overigens heeft Roda JC door de drie nieuwe tegengoals er 41 tegen in 17 duels, alleen VVV- Venlo heeft er minder tegen.