RKC Waalwijk wint thuis ruim van zwak VVV-Venlo

Door Voetbalcentraal, sunday 2012-01-29 16:21:42

RKC Waalwijk heeft in eigen huis een belangrijke zege geboekt. De ploeg van trainer Ruud Brood won in eigen huis eenvoudig met 4-0 van mededegradatiekandidaat VVV-Venlo dankzij treffers van Evander Sno, Frank van Mosselveld, Robert Braber en Rick ten Voorde. De thuisploeg begon veel beter aan het duel en kreeg via Mitchell Schet en Frank van Mosselveld goede kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. Na een half uur spelen kreeg RKC een strafschop toegekend nadat debutant Krisztian Nemeth werd onderuit gehaald door Ismo Vorstermans. Sno benutte de penalty: 1-0. RKC bleef doorgaan en maakte vier minuten later de 2-0. Na een vrije trap van Sander Duits kopte Van Mosselveld binnen. Na rust kreeg VVV een opgelegde kans via invaller Rick Verbeek, maar de aanvaller schoot maar net naast. RKC nam de controle weer over en besliste tien minuten voor tijd het duel via Robert Brober: 3-0. In blessuretijd werd het nog 4-0 via invaller Rick ten Voorde.