PSV in finale simpel langs Heracles: eerste prijs in drie jaar

Door Voetbalcentraal, sunday 2012-04-08 19:50:22

PSV heeft zondagmiddag in de finale van de KNVB Beker met 3-0 gewonnen van Heracles Almelo. De Eindhovenaren waren de favoriet en het is dan ook geen verrassing dat de ploeg van Philip Cocu won. In het eerste halfuur waren de ploegen gelijk aan elkaar, hoewel PSV de beste kansen kreeg. Net wanneer Heracles beter in de wedstrijd kwam maakte Ola Toivonen de 1-0. Na een voorzet van Zakaria Labyad schoot de Zweed de bal achter zijn standbeen langs in het net. In de tweede helft werd PSV beter en na tien minuten werd het dan ook 2-0. Dries Mertens werd weggestuurd door Erik Pieters en de bal over Remko Pasveer heenkopte, waarna de Belg en de doelman akelig met elkaar in botsing kwamen. Beiden konden echter gewoon door. Vijf minuten besliste PSV het duel. Labyad verzorgde opnieuw een aanval, ditmaal door Jeremain Lens, die in de spits de voorkeur kreeg boven Tim Matavz, weg te sturen. De aanvaller verschalkte Pasveer daarna met een prachtig lobje voor de derde keer dat duel. In het laatste halfuur kon Heracles niets meer terugdoen en had PSV het wel gezien. Zo wint PSV voor het eerst sinds 23 augustus 2008, toen de Johan Cruijff-schaal werd gewonnen.