Feyenoord weer een stap dichter bij de Champions League

Door Voetbalcentraal, wednesday 2012-05-02 21:49:20

Feyenoord heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan tegen Heracles Almelo. De Rotterdammers wonnen eenvoudig met 4-1 en zijn nu wel heel dichtbij de voorronde van de Champions League. Het ontbreken van de eerste twee spitsen van Feyenoord, Fernandez en Guidetti, heeft de Rotterdammers geen parten gespeeld. De 1-0 ruststand, na een rebound van Otman Bakkal, was een magere afspiegeling van de verhoudingen in de eerste helft. Na rust wist Feyenoord de score wel uit te bouwen. Ongeveer zeven minuten na rust wist Jerson Cabral, met zijn zevende competitiedoelpunt, de 2-0 in het doel te werken. Heracles kon daarentegen geen vuist maken. In een tijdsbestek van slechts twee minuten wisten achtereenvolgens Cissé en Schaken de stand naar 4-0 te schroeven. Overtoom deed namens Heracles nog wat terug en bepaalde de eindstand op 4-1. Na deze overwinning heeft Feyenoord de beste papieren voor de tweede plaats, die recht geeft op een Champions League-ticket. De Rotterdammers moeten in Heerenveen een voorsprong van één punt op PSV verdedigen.