Ajax in eigen ArenA te sterk voor Roda

Door Voetbalcentraal, wednesday 2006-12-27 22:15:53

Ajax kreeg eerder deze avond in de eigen ArenA Roda JC op bezoek. Roda won de vorige ontmoeting met de Amsterdammers, toen werd het in Kerkrade 2-0. Vandaag stonden dezelfde cijfers op het bord, maar nu in het voordeel van de Ajacieden. Na een kwartier spelen kwam Ajax door een omstreden goal op voorsprong. Wesley Sneijder tikte met zijn hand de geklemde bal uit de handen van Roda-doelman Bram Castro en tikte vervolgens binnen, 1-0. Na de goal probeerde Roda nog terug te komen, maar dat mocht echter niet baten. Nog voor de rust werd de wedstrijd in het slot gegooid. Thomas Vermaelen kopte een corner door naar Zdenek Grygera die de 2-0 binnen tikte. In de tweede helft was het weer Roda die de aansluiting probeerde te vinden. Toch was de voorhoede die niet in staat bij het doel van Ajax te komen. Daardoor wint Ajax met 2-0 en stijgt het naar de tweede plaats door het verlies van AZ in Enschede (3-0).