Lewerissa helpt Standard tegen vrouwenteam ADO aan prijs

Door Voetbalcentraal, tuesday 2012-08-14 18:19:37

Standard Luik heeft ten koste van ADO Den Haag Vrouwen beslag gelegd op de BeNe supercup. De Nederlandse aanvalster Vanity Lewerissa maakte na 52 minuten spelen het enige doelpunt van de wedstrijd in Mechelen. Lewerissa was niet helemaal fit voor het duel in Belgiƫ. Voorzichtigheid was dan ook geboden. Na rust kwam de oud-speelster van VVV-Venlo alsnog in het veld en was ze direct belangrijk voor Standard Luik. Het was de tweede keer dat de BeNe supercup werd gehouden. Vorig jaar was Standard Luik met 4-1 te sterk voor FC Twente. Toen scoorde de vlugge Lewerissa niet. Wel zat ze in het team dat het betere van het spel had dan de ploeg uit Enschede. Dit jaar ging het gelijkop en bood ADO goed tegenstand. ADO had in de eerste helft meer balbezit, maar doelpunten werden niet gemaakt. Sheila van den Bulk had de grootste mogelijkheid, maar haar lob ging over het doel. De bezoekers zochten in de sloftfase naar de gelijkmaker. Vlak voor tijd viel een voorzet van Bouchra Moudou nog bijna binnen, maar het bleef bij 1-0. Met dank aan Lewerissa, die na afloop stralend door de catacomben van het stadion van KV Mechelen liep. Kijk voor reacties ADO-speelsters Yvette van der Veen en Kimberley Vermeij en Standard-speelsters Julie Biesmans en Berit Stevens op Voetbal Centraal hier!