Acht doelpunten in confrontatie tussen FC Twente en Willem II

Door Voetbalcentraal, saturday 2012-09-15 21:51:19

FC Twente heeft in de uitwedstrijd tegen Willem II het doelsaldo flink kunnen opschroeven. Tegen de promovendus werd het 2-6 en daardoor staat het nog steeds zonder puntenverlies bovenaan in de Eredivisie. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft scoorde Felipe Gutierrez de eerste doelpunt. Door knullig verdedigend werk van Willem II verdubbelde Luc Castaignos twee minuten later de score. Na de rust ging de rem eraf bij Twente. Robbert Schilder scoorde tien minuten na de rust de derde van de avond, op aangeven van Gutierrez. Een goal van Marc Hocher twintig minuten voor het einde gaf de Tilburgers een beetje hoop, maar Schilder schoot die hoop even later aan gorten door de 1-4 te scoren. Daarna kon Willem Janssen nog de 1-5 maken. Vervolgens scoorde er twee Willem II-spelers. Eerst scoorde Jeroen Lumu in de goede goal, maar Philipp Haastrup maakte aan alles een einde door een eigen goal te maken. Twente staat nu op vier punten voorsprong op nummer twee Ajax. Willem II zakt naar de laatste plaats en zal met twee punten op zak echt meer punten moeten pakken om daar aan het einde van het seizoen niet nog steeds te staan.