ADO Den Haag stijgt naar vijfde plek na winst op Heerenveen

Door Voetbalcentraal, saturday 2012-09-15 22:17:11

SC Heerenveen heeft opnieuw niet gewonnen. In de vijfde speelronde was ADO Den Haag de tegenstander en de Hagenaren zegevierden met 1-3, waardoor ze nu knap op de vijfde plek in de Eredivisie staan. ADO besliste de wedstrijd binnen acht minuten. In de twintigste minuut maakte Rydell Poepon zijn eerste doelpunt in het groen-gele shirt van ADO. Vier minuten later verdubbelde Jens Toornstra de score en zat ADO op rozen. Tjaronn Chery maakte het weer vier minuten later voor Heerenveen nog erger. De rechtsbuiten maakte de derde treffer. In de rust greep Marco van Basten in door al zijn drie wissels al gelijk op te maken. In de tweede helft werden de Friezen beter en scoorde Jeffrey Gouweleeuw de 1-3. Vervolgens moest Aaron Meijers, die als linksback moest functioneren, er met twee keer geel af. Heerenveen kon echter niet profiteren van de rode kaart en zakte weg naar de veertiende plek.