PSV haalt net geen dubbele cijfers tegen laagvlieger Zeta

Door Voetbalcentraal, thursday 2012-08-30 21:02:36

PSV heeft vanavond de grootste Europese zege sinds 1974 geboekt. Op eigen veld werd laagvlieger FK Zeta vermorzeld: 9-0. In Montenegro had PSV vorige week een comfortabele 0-5 overwinning geboekt, waardoor trainer Dick Advocaat kans zag om zowel bankzitters als jeugdtalenten de mogelijkheid te geven zich te profileren. Het elftal werd op maar liefst negen plaatsen gewijzigd, waardoor Engelaar, Van Ooijen, Depay en Zanka een kans in de basiself kregen. PSV begon, zoals verwacht, sterk aan de wedstrijd. Al vroeg leidde dit tot de openingstreffer van Mathias "Zanka" Jörgensen, die met een kopbal zijn eerste treffer in het shirt van PSV maakte. Kort daarna liet jongeling Peter van Ooijen zich van zijn beste kant zien door met een prachtig doelpunt de stand te verdubbelen: 2-0. In het verdere verloop van de eerste helft scoorde PSV er lustig op los. Tim Matavz, die tot nu een ongelukkig seizoen draait, wist in de eerste helft twee keer te scoren. Een doelpunt van Georginio Wijnaldum zorgde voor een ruststand waarmee het publiek zich kostelijk vermaakte: 5-0. In de tweede helft werd Jetro Willems, die in de eerste helft indruk maakte met vier assists, vervangen door 'jonkie' Marcel Ritzmaier. Kort na rust leek het erop dat PSV het rustig aan ging doen, maar niets bleek minder waar. Wederom speelden de Eindhovenaren de Montenegrijnen helemaal weg, wat uiteindelijk resulteerde in doelpunten van Matavz, Wijnaldum (2) en Van Ooijen. Het doelpunt van Peter van Ooijen was wederom van een grote schoonheid. Door de klinkende overwinning zal PSV morgen in de loting voor de groepsfase van de Europa League te vinden zijn.