NAC Breda wint thuis met enig fortuin van RKC Waalwijk

Door Voetbalcentraal, sunday 2012-11-04 18:30:00

NAC Breda heeft de Brabantse derby met RKC Waalwijk op haar naam geschreven (2-1). De formatie van interim-trainer Adrie Bogers had deze score al bij rust bereikt. Voor de bezoekers uit Waalwijk is het de vierde nederlaag op rij. RKC Waalwijk kende een vliegende start. Teddy Chevalier passeerde al na twee minuten doelman Jelle ten Rouwelaar en tekende de 0-1 aan. Halverwege de eerste helft ging verdediger Henrico Drost flink in de fout. Danny Verbeek profiteerde daar optimaal van: 1-1. NAC Breda ging met een prettig gevoel de rust in. Jeroen Zoet verwerkte een bal niet goed waardoor Nemanja Gudelj de 2-1 op het scorebord zette. Kort daarvoor had Robert Braber namens RKC Waalwijk nog een grote mogelijkheid om zeep geholpen. Na de onderbreking waren de gasten duidelijk de bovenliggende partij. Doelpunten bleven echter uit. Teddy Chevalier en Sander Duits hadden het vizier niet op scherp staan. Ook de veelvuldig opkomende Ard van Peppen kwam niet tot scoren. NAC Breda hield stand en klimt naar de twaalfde plaats in de Eredivisie.