Benson beslist IJsselderby na verlenging in voordeel PEC

Door Voetbalcentraal, wednesday 2012-12-19 22:34:14

PEC Zwolle heeft woensdagavond op hangen en wurgen de kwartfinale van de KNVB-beker bereikt. De Zwolse eredivisionist zegevierde in een spectaculaire IJsselderby na extra tijd met 3-2 bij Go Ahead Eagles. Fred Benson tekende in de 118e minuut voor het winnende doelpunt tegen de Jupiler League-streekgenoot. Na negentig minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord in Deventer. Tien minuten na rust had Younes Mokhtar PEC Zwolle met een harde knal van buiten de zestien op 0-1 gezet. Amper vijf minuten later zorgde Xander Houtkoop op aangeven van Quincy Promes voor de 1-1. Daarna ging Go Ahead Eagles op zoek naar de beslissing, maar die bleef in de reguliere speeltijd uit. Aan de verlenging begonnen de gasten goed. Benson tikte een voorzet van Rochdi Achtenteh binnen: 1-2. Go Ahead Eagles maakte echter direct de 2-2 via een afstandsschot van Cas Peters. Nadat Houtkoop voor de thuisploeg faalde, bezorgde Benson met zijn tweede treffer PEC Zwolle vlak voor tijd een plek bij de laatste acht.