AZ wint opnieuw met 4-0 van PEC en stijgt naar tiende plek

Door Voetbalcentraal, sunday 2013-05-05 14:40:39

AZ is bezig aan een sterke reeks. Nadat vorige week SC Heerenveen met 4-0 werd verslagen, won het vandaag met dezelfde cijfers van PEC Zwolle. Vier verschillende doelpuntenmakers maakten het verschil. Na twintig minuten voetballen zette Viktor Elm AZ met zijn derde treffer op een welverdiende 1-0 voorsprong. Vijf minuten voor rust deed Roy Beerens, die nu op vijf goals staat, hetzelfde. Ook na rust had AZ weinig moeite met de promovendus, want Aron Johansson, koud drie minuten in het veld als vervanger van Jozy Altidore, scoorde de derde treffer en staat al op drie goals in vier wedstrijden. De laatste treffer kwam op naam van Adam Maher, die hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd speelde in het AFAS Stadion als speler van AZ. Zijn zevende goal bepaalde de eindstand. AZ staat nu tiende in de Eredivisie, PEC veertiende.