Willem II nieuwe koploper na nipte overwinning

Door Voetbalcentraal, friday 2013-09-27 22:18:00

Willem II staat minstens twee dagen bovenaan in de Jupiler League. De formatie van Jurgen Streppel wist in eigen huis met 3-2 te winnen van FC Eindhoven en daarmee gaat zij FC Dordrecht voorbij op de ranglijst. Voor aanvang van het duel nam Willem II afscheid van Danny Guijt en Nicky Hofs, die tot vorig seizoen nog in de Tricolores van de club speelden. Deze gelegenheid zette de thuisploeg op het juiste spoor, want al vroeg in de wedstrijd opende Ali Messaoud de score op aangeven van Terell Ondaan. Willem II bleef vervolgens de betere ploeg, maar kreeg een plotselinge tegentreffer na slap uitverdedigen van de defensie. Jens van Son tekende aan voor de gelijkmaker. Ruud Boymans zette zijn ploeg op slag van rust echter voor de tweede keer op een verdiende voorsprong en daarmee ging Willem II in de tweede helft wél goed om. Het miste kansen om de score uit te bouwen, onder meer via Bruno Andrade die de lat raakte, maar trof ook nog één keer doel: Jeroen Lumu maakte de 3-1 met een loeihard schot. In de slotminuten deed FC Eindhoven, dat maar weinig in het stuk voor kwam, via Josemar Makiavala nog iets terug. Overige uitslagen: MVV - FC Emmen 0-0 Helmond Sport - Almere City FC 1-3 Later reacties van Tom Van Hyfte en Marco Ospitalieri van MVV Maastricht!