Supersub Zivkovic bezorgt FC Groningen de overwinning

Door Voetbalcentraal, sunday 2013-10-06 16:55:00

AZ blijft buiten Alkmaar een kwetsbare ploeg. Ook het uitduel met FC Groningen ging verloren (2-1). Invaller Richairo Živkovi? was de matchwinner namens de Trots van het Noorden. De toeschouwers in de Euroborg kregen pas in de tweede helft waar voor hun geld. Nick Viergever was zeer ongelukkig toen hij een vrije trap van Nick van der Velden achter doelman Esteban werkte. AZ liet het er echter niet bij zitten en kwam zes minuten later alweer langszij. Johann Berg Gudmundsson tekende op aangeven van Maarten Martens voor de gelijkmaker. Dankzij Živkovi? kwam er toch een winnaar in Groningen. Zijn eerste balcontact, een kopbal uit een voorzet van Van der Velden, bracht het thuispubliek op de banken. De formatie van interim-trainer Martin Haar kwam deze nieuwe tegenslag niet meer te boven. FC Groningen gaat door de winst over AZ in de stand heen.