Ook AZ naar achtste finales Conference League na gelijkspel bij Jablonec

Door NOS Voetbal, thursday 2021-11-25 22:54:33

AZ heeft zich dankzij een gelijkspel bij FK Jablonec verzekerd van Europese overwintering. Het duel met de Tsjechische laagvlieger eindigde in 1-1, waardoor de Alkmaarders de eerste plaats in groep D veiligstelden.De ploeg van Pascal Jansen had genoeg aan een gelijkspel om zich als groepswinnaar te plaatsen voor de achtste finales van de Conference League.Na zes minuten moest AZ echter al op zoek naar de gelijkmaker. Uit een vrije trap kopte Milos Kratochvil de bal enigszins gelukkig met een boog over AZ-doelman Peter Vindahl, die aan de grond genageld stond.Evjen scoort en valt uitDe Alkmaarders zetten daar weinig verheffends tegenover, totdat Håkon Evjen vlak voor rust de bal voor zijn voeten kreeg in de zestien. De Noorse aanvaller mocht voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen en schoot bij zijn eerste serieuze mogelijkheid hard raak uit de draai.Meer zat er niet in voor Evjen. Na een aanslag op zijn onderbenen hinkte hij in de tweede helft nog even in de rondte, maar uiteindelijk moest hij zich toch laten wisselen. De overtreding van Jaroslav Zelený werd slechts bestraft met geel.AZ speelde het duel vervolgens uit zonder veel risico's te nemen, in de wetenschap dat het aan een punt genoeg had. Jablonec was ook niet bij machte om er nog een sprankelende slotfase van te maken. Dani de Wit kreeg de beste kans op de winnende treffer, maar zijn schot ging net naast.Op 9 december speelt AZ de laatste groepswedstrijd in de Conference League tegen Randers FC.