Eerste reactie Van Nistelrooij na vertrek: 'Zal club altijd blijven steunen'

Door NOS Voetbal, saturday 2023-05-27 00:00:04

Ruud van Nistelrooij heeft voor het eerst na zijn vertrek bij PSV van zich laten horen. In een tweet somt hij op wat hij bij de Eindhovense ploeg bereikt heeft en bedankt hij de supporters. "10 jaar PSV, wat een prachtige rit!" Hij noemt hoofdtrainer van PSV worden het ultieme. "Prijzen winnen voor deze prachtige club met geweldige supporters. Bedankt voor jullie nooit aflatende steun overal waar we speelden! PSV zit voor altijd in mijn hart en ik zal de club en het team altijd blijven steunen." De 46-jarige Van Nistelrooij stapte woensdag op bij de club omdat er klachten waren over zijn manier van werken. Zo waren sommige spelers niet tevreden en zou het niet boteren met assistenten Fred Rutten en André Ooijer. Dat er ontevredenheid was bij de club kwam vorige week via de media naar buiten. Mede door de berichtgeving van de pers voelde Van Nistelrooij te weinig draagvlak en stapte hij op. De leiding van PSV zei verrast te zijn door het plotselinge vertrek van de trainer.Volgens Rutten, die het roer tijdens de laatste wedstrijd tegen AZ overneemt, sloeg het nieuws in als een bom.Hoewel Van Nistelrooij nu pas voor het eerst reageert, liet zijn zaakwaarnemer en goede vriend Roger Linse gisteren wel wat los over het vertrek van de trainer. "Het is een weloverwogen beslissing geweest. Dit besluit is eerder realistisch dan principieel."Linse benadrukt dat PSV de club van Van Nistelrooij blijft. "PSV is echt zijn club. Hij heeft er zijn ziel en zaligheid in gestoken."Van Nistelrooij was bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer, een seizoen met hoge pieken en diepe dalen.De Johan Cruijff Schaal werd gewonnen, net als de KNVB-beker. In de competitie staat PSV tweede, waarmee het op koers ligt zich te plaatsen voor de voorronden van de Champions League. Dat was niet de aanvankelijke doelstelling, maar halverwege het seizoen werden wel Cody Gakpo en Noni Madueke voor veel geld verkocht.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.