Jong Oranje blijft foutloos in EK-kwalificatie, drie goals in blessuretijd

Door NOS Voetbal, monday 2023-11-20 19:58:12

Jong Oranje is nog foutloos in de EK-kwalificatie door een 4-2 zege op Jong Zweden. Sontje Hansen, Ruben van Bommel (2x) en Noah Ohio waren de doelpuntenmakers. De ploeg van Michael Reiziger heeft nu 18 punten uit zes wedstrijden en ligt op koers voor kwalificatie.Nederland was in de beginfase zeker niet de betere. Al vroeg in de wedstrijd waren er twee grote kansen voor thuisland Zweden. Waar de eerste doelpoging nog voorlangs werd geschoten, was het na negen minuten wel raak, maar die treffer van Vitesse-speler Joel Voelkerling Persson werd afgekeurd vanwege buitenspel.Oranje, dat speelde met Emanuel Emegha in de spits in de plaats van Noah Ohio, kwam daarna wel wat beter in de wedstrijd. Maar grote kansen leverde het niet op. Na een halfuur gaf Kenneth Taylor een breedtebal op aanvoerder Dirk Proper, maar zijn schot ging voorlangs.Na 36 minuten was er de eerste echt grote kans. Na een goeie aanval kwam de bal via Taylor en Ruben van Bommel bij spits Emegha. Maar die schampte de bal in kansrijke positie in plaats van hem vol te raken en zag de bal dan ook naast het doel rollen.Een minuut later werd er wel gescoord, namelijk door de thuisploeg. Sebastian Nanasi kon profiteren van een fout van Sontje Hansen en vond via keeper Calvin Raatsie en verdediger Finn van Breemen het doel: 1-0.Weer een minuut later maakte Hansen zijn fout goed. Na een goede voorzet van Taylor legde Van Bommel terug. Hansen kon vervolgens eenvoudig afwerken. Na die 1-1 kwam de ploeg van bondscoach Michael Reiziger beter in de wedstrijd.Van Bommel scoortIn de tweede helft begon de wedstrijd gelijk opgaand, de eerste kans was voor Voelkerling Persson namens Zweden. Maar toch kwam Nederland op voorsprong. Waar Youri Regeer nog de paal raakte, was de rebound raak. Ruben van Bommel schoot de bal na 65 minuten beheerst achter doelman Oliver Dovin.Daarna probeerde Jong Zweden, waar naast Voelkerling Persson ook Casper Widell van Excelsior een basisplaats had, nog wel de gelijkmaker te scoren. Maar de krachten vloeiden al snel weg.Drie goals in extra tijdIn de blessuretijd profiteerde Ohio, die in de tweede helft was ingevallen, van de ruimte die Zweden moest toestaan. Hij werd op precies het goede moment weggestuurd door Million Manhoef en rondde beheerst af. Joakim Persson tekende in vijfde minuut van de blessuretijd nog voor de 2-3.Maar dat was nog niet het slotakkoord. In de 97e minuut legde Ohio breed op Van Bommel en die maakte zijn tweede

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.