''Twee keer winnen in onze eigen Kuip en we hebben een prijs''

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-03-01 11:32:00

Feyenoord is in voorbereiding op de 'Wedstrijd van het Jaar' tegen AZ. Alleen de KNVB-beker kan het seizoen nog wat glans geven. Eric Botteghin is er klaar voor: ''Nog twee keer winnen in onze eigen Kuip en we hebben een prijs. Daar moeten we alles voor geven.'' ''Soms is het resultaat heilig. Zoals tegen Roda, toen we met vijf verdedigers speelden. Ook in de halve finale tegen AZ telt maar één ding: dat we ons plaatsen voor de finale'', vertelt de mandekker aan Feyenoord Magazine. ''Daar moeten we alles voor doen, samen met het publiek. Nog twee keer winnen in onze eigen Kuip en we hebben een tastbare prijs, plus rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. Daar moeten we alles voor geven, want ik weet uit eigen ervaring hoe mooi het is om die beker te winnen in een volle Kuip.'' Botteghin won de beker met FC Groningen. In 2008, als speler van PEC Zwolle, speelde de Braziliaan voor het eerst in de Rotterdamse voetbaltempel: ''Dat was op dat moment de belangrijkste wedstrijd die ik ooit had gespeeld. Als 21-jarige jongen voor 50.000 man voetballen, tegen een team met spelers als Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst… Dat was ongelofelijk.'' ''We speelden goed, gingen met 1-1 de rust in en pas vlak voor tijd maakte Michael Mols de 2-1 voor Feyenoord. Toen al dacht ik: het zou mooi zijn als ik ooit bij deze club zou spelen. Stapje voor stapje – via Zwolle, NAC Breda en FC Groningen – is het me gelukt. De komende jaren wil ik hier een vaste waarde worden en zoveel mogelijk prijzen pakken. Te beginnen met de KNVB beker'', zo besluit de strijdbare verdediger.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.