Go Ahead houdt stand en is terug op hoogste niveau

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-05-22 17:24:58

Go Ahead Eagles is gepromoveerd. De Deventer club won thuis al met 4-1 van De Graafschap en wist die voorsprong op De Vijverberg vast te houden: 1-1. Door dit resultaat zijn de Superboeren in principe gedegradeerd. Alleen als Willem II zich handhaaft ten koste van NAC Breda en FC Twente, dat in beroep is gegaan bij de KNVB, er definitief uitvliegt, blijft De Graafschap behouden voor de Eredivisie. Op eigen kracht lukte het de ploeg van Jan Vreman in ieder geval niet. De dramatische afloop van de eerste ontmoeting is De Graafschap fataal geworden. Het gat dat gedicht moest worden bleek te groot. Tegen Kowet deed de nummer zeventien van de reguliere competitie er alles aan. In het eerste half uur was Go Ahead-doelman Theo Zwarthoed al talloze keren onder vuur genomen en dat leverde De Graafschap ook een treffer op. Piotr Parzyszek kopte raak uit een voorzet van Andrew Driver, maar Bart Straalman, Nathaniel Will en Dean Koolhof hadden de score al eerder kunnen openen. Het thuispubliek geloofde weer in een ommekeer en wachtte op de volgende goal, maar tot hun teleurstelling viel die in het doel van Hidde Jurjus. Het was de eerste serieuze mogelijkheid van Go Ahead. Randy Wolters werd bereikt door een lange bal van Zwarthoed en rondde beheerst af. Die 1-1 leek het breekpunt in de wedstrijd. Na de rust slaagde De Graafschap er niet meer in de bezoekers onder druk te zetten en werd het geen moment meer spannend. Vincent Vermeij en Driver waren nog dichtbij de 2-1, maar Zwarthoed hield zijn doel schoon. Het feest is in Deventer, Doetinchem is (voorlopig) in mineur. Na een afwezigheid van slechts één jaar is Go Ahead terug in de Eredivisie.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.