Ajax-held: ''Cruijff vormt de rode draad door mijn loopbaan''

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-03-31 11:20:09

Ook voor Dennis Bergkamp was 24 maart een vreselijke dag. Johan Cruijff overleed op 68-jarige leeftijd: ''Ik dacht aan onze momenten en wat hij voor mij heeft betekend. Ik dacht aan wat de familie moest doormaken, ook omdat ik hen ken'', zegt de rechterhand van Frank de Boer tegen Ajax TV. ''Ik ken Johan vanaf mijn twaalfde'', gaat de assistent-coach van Ajax verder met zijn betoog. ''Ik zag hem soms jaren niet, maar het gevoel klopte altijd. We dachten op hetzelfde niveau over voetbal, familie, de maatschappij en over dingen die gebeurden. De klik was er altijd. Of we nou samen waren of op duizenden kilometers afstand van elkaar.'' Cruijff liet Bergkamp debuteren in de hoofdmacht van Ajax: ''Toen werd het ook persoonlijk. Hij had interesse in de speler Bergkamp. Daardoor voelde ik me onoverwinnelijk. Als ik Johan aan mijn zijde heb, komt het wel goed, zo dacht ik. Dat gevoel heb ik al die jaren gehad. Op voetbalgebied was Johan veruit de belangrijkste persoon in mijn leven. Hij vormt de rode draad door mijn loopbaan.''

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.