''Waarom is De Boer milder voor Bazoer dan voor El Ghazi?''

Door Voetbalcentraal, monday 2016-04-11 10:47:00

Hugo Borst probeert in het Algemeen Dagblad een discussie op gang te brengen. Hij neemt de relatie tussen Frank de Boer en Anwar El Ghazi als voorbeeld: ''Je hoort het nooit hardop. Dat die en die trainer het niet zo heeft op dat soort gasten. Met dat soort gasten worden Marokkaanse Nederlanders bedoeld. Meestal begenadigde voetballers - individualisten maar matige teamspelers.'' ''Het gaat even niet om Frank de Boer. Dit leeft breed'', benadrukt de Rotterdamse stukjesschrijver. ''Marco van Basten noemde Ziyech en Oussama Tannane onlangs 'domme jongens.' Ik heb het menig trainer off the record horen zeggen: 'Niet te veel van die gasten in je ploeg.''' ''Dit stukje is niet polariserend maar signalerend bedoeld. Ik vraag me af hoe je de houding van sommige trainers ten opzichte van Marokkaanse Nederlanders moet noemen, moet duiden? Frank de Boer is geen racist, daar steek ik - we kennen elkaar 28 jaar - mijn handen voor in het vuur. Maar ik vraag me af waarom hij milder is voor bijvoorbeeld de mondige Bazoer dan voor de mondige El Ghazi?'' Borst vervolgt: ''Vaak, vind ik, wordt benadrukt wat Marokkaanse Nederlanders niet kunnen en dat dat komt door hun afkomst. Overigens zag ik gisteren Iliass Bel Hassani van Heracles op Fox. Goedlachs, zelfkritisch, goudeerlijk. Toen hij vorig seizoen samen met Tannane zes dagen niet op de club mocht komen wegens wangedrag viel het muntje: Iliass vond dat hij offers moest brengen om te slagen. Sindsdien speelt hij geweldig. Durven we over deze gevoelige materie te praten? Ik denk dat dat nodig is.''

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.