Frenkie de Jong mist EK met Oranje door enkelblessure: 'Verdrietig en teleurgesteld'

Door NOS Voetbal, tuesday 2024-06-11 11:55:03

Frenkie de Jong komt niet met Oranje in actie op het EK voetbal. De middenvelder van Barcelona is niet op tijd fit om mee te doen vanwege een enkelblessure. Er was nog hoop op deelname van De Jong, want afgelopen week deed hij mee aan de groepstraining.Er zijn gisteren en vandaag onderzoeken geweest naar de enkelblessure van de 27-jarige middenvelder. Daaruit is gebleken dat hij niet naar het EK kan. "Hij is de komende drie weken nog niet fit", zei Koeman na de wedstrijd tegen IJsland.De Jong zegt op Instagram dat hij "verdrietig en teleurgesteld is" en dat hij er alles aan heeft gedaan. "Maar mijn enkel heeft meer tijd nodig."Gebakken perenHet heeft dan ook geen zin om hem te selecteren, stelt Koeman. Bovendien is het risico als De Jong toch zou spelen volgens de bondscoach te groot, hij wil rekening houden met de gezondheid van zijn speler."Bij zijn club hebben ze dat risico wel genomen en wij zitten nu met de gebakken peren", zegt hij over FC Barcelona.De spelers zijn eerder op de dag ingelicht door de bondscoach, zo zei Xavi Simons na afloop. Ook Memphis Depay reageerde, hij zegt dat de mededeling hard aankwam bij de groep.Ook blessure KoopmeinersBondscoach Ronald Koeman heeft linksback Ian Maatsen als vervanger opgeroepen. Quinten Timber, de middenvelder van Feyenoord, is niet fit. Ook Marten de Roon is nog niet beschikbaar.Voor de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland viel ook Teun Koopmeiners uit. Ook hij haakt geblesseerd af en zal niet met Oranje naar Duitsland afreizen voor het EK. Of er ook voor hem een vervanger wordt aangewezen, is nog onduidelijk.Aanvoerder Virgil van Dijk reageerde na afloop op het uitvallen van Koopmeiners en sprak toen nog de hoop uit dat hij toch mee zou kunnen naar het EK.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.