Koeman ziet ook Koopmeiners afvallen bij Oranje, Maatsen bij selectie gehaald

Door NOS Voetbal, tuesday 2024-06-11 12:40:04

Een tweede tegenvaller voor het Nederlands elftal: naast Frenkie de Jong mist ook Teun Koopmeiners het Europees kampioenschap in Duitsland. De middenvelder van het Italiaanse Atalanta heeft te veel last van een liesblessure.De 26-jarige Koopmeiners raakte maandagavond in de warming-up voor de oefenwedstrijd tegen IJsland (4-0 zege) geblesseerd. Hij werd toen in de Rotterdamse Kuip op het laatste moment vervangen door PSV'er Jerdy Schouten.Koeman roept geen vervanger op voor Koopmeiners. Hierdoor bestaat de selectie van het Nederlands elftal tijdens het EK uit 25 spelers. De selectie van een land mag tijdens het toernooi uit maximaal 26 voetballers bestaan.Na afloop van de wedstrijd werd al bekend dat De Jong het EK niet zou halen. De middenvelder van Barcelona kampt al langere tijd met een enkelblessure.Maatsen opgeroepenBondscoach Ronald Koeman riep Ian Maatsen op als vervanger voor De Jong. De 22-jarige Vlaardinger behoorde eind mei tot de laatste drie afvallers van de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal.Maatsen maakte het afgelopen half jaar veel indruk op de linkerflank van Borussia Dortmund. Hij haalde met de Duitse club onder meer de finale van de Champions League. De linkervleugelverdediger speelde zich hierdoor in de kijker bij bondscoach Koeman.Maatsen, die nog onder contact staat bij het Engelse Chelsea, vierde al een vakantie in Griekenland op het moment dat Koeman contact met hem opnam. De voetballer is inmiddels weer onderweg richting Nederland.Oranje speelt op zondag 16 juni in Hamburg om 15.00 uur zijn eerste groepswedstrijd op het Europees kampioenschap. Polen is dan in groep D de tegenstander van Nederland.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.