Uitblinker Yamal: 'Zaterdag mijn 17de verjaardag, zondag EK finale winnen'

Door NOS Voetbal, wednesday 2024-07-10 13:05:04

Met een prachtig schot in de kruising drukte het Spaanse supertalent Lamine Yamal zijn stempel op de halve finale tegen Frankrijk. Het was de gelijkmaker en Spanje plaatste zich door een 2-1 zege voor de EK-finale van zondag tegen Nederland of Engeland.Met een leeftijd van 16 jaar en 362 dagen werd Yamal de jongste doelpuntenmaker ooit op een EK of WK. "Ik ben erg blij dat we de finale hebben gehaald. Het belangrijkste is nu om te winnen", zei Yamal, die werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.Bekijk in de carrousel hieronder het schitterende doelpunt van Yamal en een interview met verdediger Marc Cucurella."We zaten in een moeilijke situatie en je zou zo snel geen doelpunt verwachten", bekende het talent over zijn goal in de 20ste minuut. "Ik wilde precies schieten waar hij in de goal ging. Ik ben erg blij en tevreden met de overwinning."Yamal hoopt komend weekend twee feestjes te vieren. Zaterdag zijn zeventiende verjaardag en zondag de EK-winst. "Ik wil winnen, winnen en nog eens winnen."

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.